Risicum -Lån utan UC! Snabb utbetalning för privatlån!

 • Risicum

 • UTAN UC!

  Risicum

  Läs mer om Risicum

 • Startavgift:390 kr
 • Eff.ränta:44,93% - 66,19%
 • Lägsta lånebelopp:3 000 kr
 • Högsta lånebelopp:50 000 kr
 • Löptid:Minst 1 mån
 • Direktutbetalning:Ja

Hos Risicum kan du låna ganska mycket jämfört med många andra snabblån – upp till 50 000 kronor. Dessutom är räntan något lägre än hos de flesta andra snabblån. Samtidigt blir istället avgifterna något högre. Risicum är en väletablerad långivare som jobbat med snabblån ända sedan 2005. Utbetalning på kvällar och helger är ett annat plus.

Ett flexibelt lån – om du behöver låna snabbt

Risicum erbjuder så kallade kontokrediter på mellan 3 000 och 50 000 kronor. Dessa krediter kallas även för kreditkonton eller flexibla krediter. Denna låneform har blivit populär bland snabblånen på grund av sin flexibilitet. Du väljer vilken kredit du vill ansöka om men behöver inte utnyttja hela krediten på en gång om du inte vill.

Efter att Risicum beviljat snabblånet loggar du bara in på deras hemsida och för över önskat belopp till ditt bankkonto. Om du har ansökt om 50 000 kronor kredit men egentligen inte behöver ett så stort lån kan du till exempel föra över 10 000 kronor om det är det du behöver. Räntan räknas då bara på de 10 000 kronorna som du fört över till ditt bankkonto.

När du har möjlighet betalar du tillbaks pengarna till Risicum igen. Det enda kravet är att du betalar minst 10 procent av skulden varje månad. Ett tips här är att betala mer än minimibeloppet. Om du kan betala en summa som motsvarar minst 10 procent av den ursprungliga skulden varje månad kommer du att komma mycket billigare undan.

Så snart pengarna kommer in på Risicums konto betalar du inte längre någon ränta. Om du behöver låna mer pengar vid ett senare tillfälle är det bara att logga in igen och göra en överföring till ditt bankkonto. Praktiskt!

Generellt sett går det att använda en kontokredit som en slags buffert för oförutsedda händelser. Lite som ett kreditkort. Som buffert är Risicum dock mindre bra. Det står nämligen i villkoren att krediten måste användas inom 6 månader. Annars kan det hända att Risicum avslutar krediten. För en buffert vill man givetvis inte ha en tidsbegränsning. Därför tycker vi det är bättre att se Risicums kontokredit som ett vanligt snabblån som du tar om du behöver låna pengar snabbt, snarare än en buffert.

Så mycket kostar Risicums snabblån

Risicum har lite lägre årsränta än andra snabblån. Räntan ligger på 35 procent per år. För många snabblån ligger den närmare 40 procent. När du lånar pengar måste du även titta på avgifterna. Ränta plus avgifter används för att räkna ut den effektiva räntan.

Här måste vi tyvärr säga att Risicum ligger lite i överkant. Uppläggningsavgiften är 390 kronor. Det är en avgift som du betalar en gång och i samband med att du tecknar lånet. 390 kronor är mycket, även om det finns många snabblån som har samma avgift. Däremot tycker vi att månadsavgiften på 49 kronor känns helt onödig. Det vore godtagbart om den togs ut under den tid som du lånar pengar, men kanske inte för den tid som krediten ligger outnyttjad.

Exempel på kostnad för snabblånet

På grund av uppläggningsavgiften och månadsavgiften blir det ganska dyrt procentuellt sett med smålån. Om du behöver låna ett lite större belopp märker du att avgifterna inte utgör en lika stor del av kostnaderna längre. Så här mycket kostar det att låna av Risicum om du väljer att betala tillbaks lånet med samma belopp varje månad.

 • Låna 3 000 kronor: Du betalar tillbaks lånet på 3 månader. Belopp att betala varje månad: 1 107 kronor. Lånet kostar 714 kronor. Effektiv ränta 339,62 procent.
 • Låna 3 000 kronor: Du betalar tillbaks lånet på 6 månader. Belopp att betala varje månad: 601 kronor. Lånet kostar 998 kronor. Effektiv ränta 217,74 procent.
 • Låna 10 000 kronor: Du betalar tillbaks lånet på 6 månader. Belopp att betala varje månad: 1 890 kronor. Lånet kostar 1 729 kronor. Effektiv ränta 78,42 kronor.
 • Låna 10 000 kronor: Du betalar tillbaks lånet på 12 månader. Belopp att betala varje månad: 1 049 kronor. Lånet kostar 2 974 kronor. Effektiv ränta 67,89 procent.
 • Låna 20 000 kronor: Du betalar tillbaks lånet på 24 månader. Belopp att betala varje månad: 1 219 kronor. Lånet kostar 9 655 kronor. Effektiv ränta 50,86 procent.
 • Låna 50 000 kronor: Du betalar tillbaks lånet på 24 månader. Belopp att betala varje månad: 2 975 kronor. Lånet kostar 21 788 kronor. Effektiv ränta 44,98 procent.

Vi ser tydligt hur kostanden påverkas av hur länge vi lånar. Oavsett lånebelopp kan vi spara mycket pengar på att betala tillbaks snabblånet så fort det går.

Utbetalning kvällar och helger

En stor fördel med Risicum är att det är möjligt att få lån även på kvällar och helger. Lån godkänns och betalas ut så länge kundtjänsten är öppen. På vardagar är kundtjänsten öppen mellan 07:00 och 21:00. Även på helgen är det generösa öppettider. Lördagar är det öppet mellan 09:00 och 17:00. På söndagar är kundtjänsten öppen mellan 11:00 och 17:00.

Du kan ansöka om ett snabblån när som helst på dygnet. Så snart kundtjänst öppnar godkänner de lånet och betalar ut pengarna direkt. Det går att få in pengarna på bankkontot även om det är kväll eller helg. Då krävs emellertid att du har bankkonto i antingen Nordea eller Handelsbanken. Du kan även få utbetalning samma dag om du har en annan bank. Då krävs att du skickar in ansökan innan klockan 13:00 och att det är vardag. Om du skickar in ansökan efter klockan 13:00 får du pengarna nästa vardag istället.

Minns du de gamla SMS-lånen? Risicum har behållit en smart funktion från den tiden. När du väl har beviljats en kontokredit hos Risicum kan du göra en överföring till ditt bankkonto genom att skicka ett SMS till Risicum. Sedan tar det inte mer än 30 minuter innan du har pengarna på kontot.

Ingen UC men inte heller några betalningsanmärkningar

När du skickar in din ansökan gör Risicum en kreditupplysning. Alla banker och långivare måste nämligen göra det innan de kan bevilja ett lån. Däremot använder Risicum inte UC för sina kreditupplysningar. Istället använder man Bisnode. Det är en fördel för dig eftersom din kreditvärdighet då inte påverkas bara för att du ansöker om ett snabblån. För att få ett snabblån hos Risicum krävs att du inte har några betalningsanmärkningar.

Grundkrav

 • Äldre än 20 år
 • Yngre än 70 år
 • Folkbokförd i Sverige de senaste 2 åren
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ett OK kreditbetyg (d.v.s. alla lån godkänns inte, även om kraven är ganska låga)

Fördelar med Risicum

 • Lägre ränta än hos många andra snabblån
 • Du kan få ett stort snabblån – uppåt 50 000 kronor
 • Flexibel kredit som kan användas flera gånger
 • Snabba utbetalningar via SMS

Nackdelar med Risicum

 • Kontokrediten måste användas inom 6 månader
 • Månadsavgift på 49 kronor
 • Uppläggningsavgift 390 kronor

Så ansöker du om lån hos Risicum

 1. Besök Risicum: Klicka dig vidare till Risicums hemsida.
 2. Välj belopp: Ange ett kreditbelopp på mellan 3 000 och 50 000 kronor. Klicka på ”ansök här”
 3. Ange e-post och övriga personuppgifter
 4. Identifiera dig
 5. Bekräfta: Acceptera villkoren
 6. Klart! Risicum ger dig besked direkt

Vårt omdöme om Risicum

Risicum erbjuder en flexibel kredit som är större än hos de flesta andra aktörer på marknaden. Du kan låna upp till 50 000 kronor och väljer själv i vilken takt du ska betala tillbaks lånet. Varje månad måste du bara betala minst 10 procent av återstående skuld. Om du behöver låna pengar igen är det bara att logga in och föra över dem till ditt bankkonto. Då behövs varken kreditupplysning eller ny ansökan. Flexibelt och bra.

Till det positiva hör även att kundtjänsten är öppen till sent på kvällen och den är öppen även på helger. Lånet betalas ut snabbt. Om du har konto i Handelsbanken eller Nordea kommer pengarna in på en gång. En annan intressant finess är möjligheten att göra en utbetalning via SMS. Det kan vara praktiskt om du behöver låna men inte har tillgång till Internet.

Räntan är lägre än hos de flesta andra snabblån. Samtidigt är avgifterna lite högre jämfört med en del andra kontokrediter. Det går att hitta kontokrediter som inte kostar något när de inte används. Med Risicum får du betala 49 kronor i månaden oavsett om du utnyttjat krediten eller inte. Det gör inte så mycket om du betalar tillbaks lånet och avslutar krediten snabbt. Om du däremot drar ut på tiden och betalar tillbaks snabblånet under en längre tid, ja då kan det bli dyrt.