Nanokredit -Lån utan UC! Snabb utbetalning med BankID för privatlån!

 • Nanokredit

 • UTAN UC!

 • Startavgift:395 kr
 • Eff.ränta:59,8 - 585,4%
 • Lägsta lånebelopp:2000 kr
 • Högsta lånebelopp:25 000 kr
 • Löptid:3-9 mån
 • Direktutbetalning: Ja

Nanokredit ger dig möjlighet att låna utan uc

Nanokredit erbjuder ”traditionella” SMS-lån på mellan 2 000 och 25 000 kronor med en kort löptid. De längsta lånen har nämligen en återbetalningstid på bara 9 månader. Nanokredit utmärker sig bland snabblånen genom att ha extra låga inkomstkrav. För att låna pengar med Nanokredit krävs inte mer än en årsinkomst på 50 000 kronor. Denna långivare erbjuder lån utan UC men däremot går det inte att få lån om du har betalningsanmärkningar.

Denna långivare var ett av de första att erbjuda snabblån i Sverige. Nanokredit beviljade sina första lån redan 2008. Idag har företaget mer än 60 000 kunder i hela Sverige. Denna långivare har som ledord att det ska vara ”tryggt, tydligt och enkelt”. Nanokredit är medlem i Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening.

Kort återbetalningstid

Nanokredit erbjuder ett traditionellt snabblån enligt principen snabb utbetalning, små belopp och snabb återbetalning. De lån som Nanokredit erbjuder hamnar i kategorin SMS-lån med mycket kort löptid.

Det finns viss valfrihet när det gäller återbetalningstiden, men eftersom maxtiden är på 9 månader hur man än vrider och vänder på det är antalet val ändå begränsat. Den stora fördelen med en kort löptid är att du inte riskerar att räntekostnaden rusar iväg. Du vet på förhand hur mycket du ska betala och så länge betalningarna sköts hålls kostnaden för lånet inom kontroll. En annan fördel är att det är enkelt att överblicka de olika alternativen.

Här är några axplock på hur löptiden kan bli med Nanokredits snabblån:

 • Det minsta lånet hos Nanokredit är på 2 000 kronor. För detta belopp kan du bara välja en återbetalningstid på 3 månader.
 • Om du lånar 5 000 kronor kan du välja en återbetalningstid på 3, 4 eller 6 månader.
 • För snabblån på 15 000 kronor är valmöjligheterna 6 eller 9 månader.
 • För det största lånet på 25 000 kronor är det bara återbetalningstid 9 månader som gäller.

Återbetalningsplanen är fast, vilket innebär att du vet på förhand hur mycket du förväntas betala tillbaks varje månad. Givetvis kan du göra en extrainbetalning när du vill utan kostnad. Om du gör det sänker du kostnaden för lånet eftersom du får betala mindre ränta. Dessutom minskar du avgifterna om du betalar tillbaks lånet i förtid.

Så mycket kostar Nanokredits snabblån

Nanokredit tillämpar en rörlig ränta som ligger på 39,5 procent över riksbankens referensränta. Det innebär att om referensräntan stiger kommer räntan för lånet också att stiga. Utöver räntan tillkommer ett par administrativa avgifter. Så snart ett lån godkänns debiteras en uppläggningsavgift på 395 kronor. Denna kostnad läggs ovanpå den summa som du vill låna. Dessutom tillkommer en avi- och bokföringsavgift om 60 kronor per avi.

Vi använder samma lånebelopp som i jämförelsen ovan för att jämföra vad ett snabblån hos Nanokredit kan kosta när riksbankens referensränta ligger på -0,5 procent:

  2 000 kronor med 3 månaders återbetalningstid kostar 733 kronor i ränta och avgifter. Den effektiva räntan blir 585,4 procent. Varje månad betalar du totalt 911 kronor. 5 000 kronor med 4 månaders återbetalningstid kostar 1 080 kronor i ränta och avgifter. Den effektiva räntan blir 160,6 procent. Du betalar 1 520 kronor per månad. 15 000 kronor med 6 månaders återbetalningstid kostar 2 550 kronor i ränta och avgifter. Den effektiva räntan blir 73,1 procent. Beloppet att betala varje månad blir 2 925 kronor. 25 000 kronor med 9 månaders återbetalningstid kostar 5 240 kronor i ränta och avgifter. Den effektiva räntan blir då 59,8 procent. Varje månad betalar du 3 360 kronor.

Vi ser tydligt att den effektiva räntan minskar drastiskt vid större lånebelopp och längre återbetalningstid. Det beror på att den uppläggningsavgift på 395 kronor blir mycket stor i förhållande till lånet om du väljer ett litet lån. För större lån ser avgiften mindre ut i förhållande till lånets storlek. Samtidigt blir den totala kostnaden för lånet givetvis högre ju större lån och ju längre återbetalningstid du väljer.

Låga inkomstkrav

Hos Nanokredit är inkomstkravet bara 50 000 kronor deklarerad årsinkomst före skatt. Det är ett av de lägsta inkomstkraven i branschen, även om vissa långivare inte anger någon undre gräns alls. Det låga inkomstkravet gör att Nanokredit passar den som inte har någon fast anställning, till exempel om man tar ströjobb eller vikarierar. Det krav på anställningen som Nanokredit anger är att den ska vara ”stadigvarande”. Till det räknas tillsvidareanställning, projektanställning och vikariat. Vi vill passa på att uppmana till försiktighet så att du inte tecknar ett nytt lån om du har en så pass låg inkomst!

UC och betalningsanmärkningar

Med Nanokredit görs kreditprövningen hos Bisnode istället för med UC. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att din kreditvärdighet hos UC ska försämras bara för att du ansöker om ett snabblån. Däremot går det inte att ansöka om lån hos Nanokredit om du har betalningsanmärkningar. Det går inte heller att få lån om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Hyggligt snabba utbetalningar

Det går snabbt att skicka iväg ansökan till Nanokredit eftersom du bara behöver fylla i några få uppgifter och signera med BankID eller Mobilt BankID. Så snart du skickat in ansökan granskar Nanokredits kundtjänst den. Om du uppfyller villkoren betalas lånet ut samma dag utifall ansökan godkänts innan klockan 14:00. Om ansökan beviljas efter klockan 14:00 får du pengarna på förmiddagen nästkommande bankdag.

Det går bra att ansöka om lån på helgen men då får du räkna med att pengarna kommer in på kontot först på måndag eftermiddag. Samma sak gäller för ansökningar som kommer in på kvällen. Nanokredits kundtjänst har öppet helgfria vardagar mellan klockan 8:00 och 17:00.

Grundkrav

 • Du är mellan 20 och 65 år
 • 50 000 kronor deklarerad inkomst före skatt
 • Inkomsten ska vara stadigvarande (tillsvidare, projektanställning eller vikariat)
 • Du är folkbokförd i Sverige och är svensk medborgare
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inget skuldkonto hos Kronofogden
 • Klara sedvanlig kreditprövning

Fördelar med Nanokredit

 • Enkel ansökan
 • Snabb hantering
 • Stor chans att ansökan beviljas
 • Låga inkomstkrav
 • Kort löptid, inga långdragna skulder
 • Lån utan UC
 • Ett av de första bolagen för snabblån i Sverige

Nackdelar med Nanokredit

 • Hög effektiv ränta på små lån
 • Inte möjligt att välja längre återbetalningstid än 9 månader
 • Ingen utbetalning på kväller och helger
 • Inte möjligt att få lån med betalningsanmärkningar

Så ansöker du om lån hos Nanokredit

 1. Besök Nanokredit: Klicka dig vidare till Nanokredits hemsida.
 2. Ange belopp: Ange ett kreditbelopp mellan 2 000 och 25 000 kronor.
 3. Ange återbetalningstid: Beroende på lånebeloppet kan du välja mellan 3 och 9 månader.
 4. Personuppgifter: Fyll i förnamn och efternamn, mobilnummer, personnummer och e-post.
 5. Identifiera dig: Bekräfta genom att identifiera dig med BankID eller Mobilt BankID.
 6. Bekräftelse: Nanokredit bekräftar ganska omgående om din ansökan har beviljats. Kort därefter betalas lånet ut.

Vårt omdöme om Nanokredit

Nanokredit är en beprövad aktör som funnits länge i Sverige. De är snabba med sina utbetalningar, även om det inte går att få lån på kvällar och helger. Däremot kan du få lånet på ditt bankkonto samma dag om ansökan beviljas innan 14:00. Tillräckligt bra tycker vi.

Vi tycker att Nanokredit utmärker sig på två punkter. Det ena är att inkomstkravet är mycket lågt. Med 50 000 kronor i deklarerad årsinkomst före skatt torde de flesta kunna få ett snabblån hos Nanokredit. Om du har betalningsanmärkningar kan du dock inte få lån hos denna långivare.

Den andra punkten rör återbetalningstiden. Här kan du bara välja en återbetalningstid mellan 3 och 9 månader. Det finns långivare med kortare återbetalningstid och färre alternativ, men Nanokredit tillhör ändå den kategori av snabblån som har mycket kort återbetalningstid. Fördelen är att lånet snabbt är ur värden och kostnaden för skulden hålls inom rimliga gränser. Nackdelen är att lånet blir dyrt procentuellt sett, i varje fall för de lägre lånebeloppen.