Monetti -Lån utan UC! Snabb utbetalning för privatlån!

 • Monetti

 • UTAN UC!

  Monetti

  Läs mer om Monetti

 • Startavgift:350 kr
 • Eff.ränta:58% - 1135%
 • Lägsta lånebelopp:2 000 kr
 • Högsta lånebelopp:20 000 kr
 • Löptid:Minst 1 mån
 • Direktutbetalning: Ja

Med Monetti kan du låna upp till 20 000 kronor. Detta snabblån erbjuds i två varianter. Monettilån och Flexilån. Monettilånet är som ett vanligt SMS-lån. Flexilånet kan användas om och om igen. Kostnaden blir ungefär densamma oavsett vilket av de två snabblånen du väljer, men det beror på återbetalningstiden.

Vilket lån som är bäst är mest en smaksak. Om du snabbt vill få pengar till en engångsutgift – välj Monettilånet. Är du ute efter en flexibel kredit, en slags reserv, då är Flexilånet bättre.

Två typer av lån

Monetti har funnits i Sverige sedan 2006. Det gör det till en av de äldsta utgivarna av snabblån på marknaden. Sedan dess har man försett mer än 400 000 kunder med snabblån.

Monettilån

Man har sedan start erbjudit klassiska snabblån eller SMS-lån som de också kallas. Lånet går under namnet Monettilån. Det erbjuds i belopp från 2 000 upp till 20 000 kronor. Utbetalningen sker direkt och därefter betalar du av lånet i 1, 6 eller 12 månader. Återbetalningstiden beror på dina preferenser och hur stort lån du tar:

 • 1 månads återbetalningstid: 2 000 – 5 000 kronor
 • 6 månaders återbetalningstid: 5 000 – 10 000 kronor
 • 12 månaders återbetalningstid: 10 000 – 20 000 kronor

Om du lånar 5 000 kronor kan du alltså välja mellan 1 och 6 månaders återbetalningstid. Om du väljer ett lån på 10 000 kronor kan du välja antingen 6 månaders eller 12 månaders återbetalningstid.

Flexilån

Nyligen lanserade Monetti sitt Flexilån. Det är en flexibel kredit som fungerar som ett slags konto online. Välj en kredit mellan 3 000 och 20 000 kronor. När du behöver pengar loggar du in på ditt konto hos Monetti och för över önskat belopp till ditt bankkonto. Minsta överföring är 2 000 kronor.

Du betalar bara ränta för den tid som du lånar pengar. Så snart du fört tillbaks pengarna till ditt konto hos Monetti kostar lånet inget längre (förutom 15 kronor i administrativ avgift per månad). Om du behöver låna igen är det bara att föra över pengarna till bankkontot. Då behöver du varken göra ny ansökan eller genomgå en ny kreditprövning.

Så mycket kostar Monetti snabblån

Monettis bägge lån – Monettilånet och Flexilånet – kostar ungefär lika mycket. Hur mycket det kostar i verkligheten beror på vilken återbetalningstid du väljer. I bägge fallen handlar det om snabblån, eller högkostnadskredit som det också kallas. Det innebär att det inte är lika billigt som till exempel privatlån. I gengäld får du snabblånets fördelar: snabbt, enkelt och utan UC.

Vi gillade Monettis egna svar på frågan om de tycker att räntan är hög. Långivaren menar att snabblån måste jämföras med andra tjänster som utnyttjas under en kort tid, att bo på hotell till exempel. Säg att det kostar 1 500 kronor för en natt på hotell. Månadskostnaden blir då cirka 45 000 kronor. Att jämföra hotellvistelsen med månadskostnaden för att hyra en lägenhet blir orättvist. Samma sak med taxi. Det kostar mycket mer per mil än med hyrbil, men man hyr inte gärna en bil bara för att åka ner till tågstationen.

Så hur mycket kostar snabblånet?

 • Monettilånet har en årsränta på 39 procent. Dessutom kostar det 350 kronor i uppläggningsavgift och 45 kronor per månad i administrativ avgift.
 • Flexilånet har även det en årsränta på 39 procent och en uppläggningsavgift på 350 kronor. Administrationsavgiften är 15 kronor per månad. Dessutom kostar det 50 kronor per uttag.

Exempel på hur mycket Monettilånet kostar

Vi har räknat på kostnaderna för att ta reda på vad vi får betala för lånet från Monetti:

 • 2 000 kronor, 1 månads återbetalningstid: Du betalar 2 459 kronor. Kostnad 459 kronor.
 • 5 000 kronor, 1 månads återbetalningstid: Du betalar 5 555 kronor. Kostnad 555 kronor.
 • 5 000 kronor, 6 månaders återbetalningstid: Du betalar 6227 kronor. Kostnad 1 227 kronor.
 • 10 000 kronor, 6 månaders återbetalningstid: Du betalar 11 801 kronor. Kostnad 1 801 kronor.
 • 10 000 kronor, 12 månaders återbetalningstid: Du betalar 13 159 kronor. Kostnad 3 159 kronor.

Exempel på hur mycket Flexilånet kostar

När du lånar via den flexibla krediten, Flexilånet, finns det inte någon återbetalningsplan. Det innebär att du inte behöver bestämma i förväg inom hur många månader du ska betala tillbaks lånet. Det är upp till dig. Det finns bara ett minimibelopp som måste betalas tillbaks varje månad. Minimibeloppet beror på hur mycket du lånar och varierar mellan 250 och 1 250 kronor.

Vi kan ändå räkna på ett exempel. Låt oss anta att du lånar 15 000 kronor och betalar tillbaks lånet inom 12 månader. Du väljer att betala lika mycket varje månad. Då blir den totala summan att betala tillbaks 21 032 kronor. Kostnaden för lånet blir 6 032 kronor.

Fördelen med Flexilånet är att kostnaden kan bli mycket mindre än för Monettilånet om du är snabb med att betala tillbaks det. Om du till exempel använder det för en utgift strax innan löning och betalar tillbaks hela lånet när lönen kommer kostar det inte särskilt mycket. Uppläggningsavgiften på 350 kronor betalar du dessutom bara i samband med att din kredit beviljas, inte nästa gång du vill låna.

Ingen UC

Det är inga krångligheter hos Monetti när det gäller villkoren. Du kan få ett snabblån bara du är myndig, folkbokförd i Sverige och har någon form av deklarerad inkomst. Långivaren säger inget om betalningsanmärkningar, men skriver att man inte får ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Vi tolkar det som att det är OK med betalningsanmärkningar.

När du ansöker om lån görs en kreditupplysning, precis som för alla andra lån och snabblån. Monetti använder inte UC, vilket är bra om du vill behålla din kreditvärdighet. Istället för UC använder Monetti Bisnode för sina kreditupplysningar.

Snabba utbetalningar

Det går snabbt att få ansökan godkänd. Du får besked i princip på en gång efter att du skickat in ansökan. Själva ansökan kostar inget och är inte heller bindande. Om du godkänner lånet innan klockan 13 betalas det ut samma dag om det är vardag. Annars kommer pengarna nästa bankdag. För kunder i Nordea måste ansökan ha kommit in innan klockan 10:30.

Kundtjänsten har öppet måndag till fredag mellan 08:00 och 18:00. På lördagar och söndagar kan du nå Monetti mellan klockan 10:00 och 15:00. Trots att kundtjänsten är öppen går det inte att få utbetalning på helgen.

Grundkrav

 • Du ska ha fyllt 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Deklarerad inkomst
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Fördelar med Monetti

 • Två slags snabblån att välja mellan
 • Flexibel kredit som du kan använda hur ofta du vill
 • Ingen UC
 • Betalningsanmärkningar kan godtas

Nackdelar med Monetti

 • Uppläggningsavgift 350 kronor
 • 50 kronor i uttagsavgift för den flexibla krediten
 • Ingen utbetalning på kvällar och helger

Så ansöker du om lån hos Monetti

 1. Besök Monetti: Klicka dig vidare till Monettis hemsida.
 2. Välj lån: Klicka på ”Ansök om Flexilån” eller ”Ansök om Monettilån”
 3. Ange lånebelopp
 4. Personuppgifter: Ange dina personuppgifter på samma sida
 5. Autogiro? Välj om du vill betala via autogiro eller inte
 6. Ansök: Klicka på ”ansök nu”
 7. Godkänn: Monetti skickar ett erbjudande som du kan godkänna

Vårt omdöme om Monetti

Monetti har två typer av lån. Vi tycker att det flexibla lånet, Flexilån, är det mest tilltalande. Det ger dig tillgång till en ständig kredit, lite som ett kreditkort men utan själva kortet förstås. Så länge du betalar tillbaks pengarna ganska snabbt behöver det inte kosta särskilt mycket. Tänk på att du får betala en uppläggningsavgift på 350 kronor oavsett om du tar ut pengar eller inte. Det är en avgift som du betalar en enda gång även om du lånar flera gånger. Det är anledningen till varför vi föredrar detta lån framför det ”klassiska” SMS-lånet, Monettilånet.

Om du känner att du har svårt med disciplinen att betala tillbaks tillräckligt snabbt kan det ändå vara bättre att välja Monettilånet istället för Flexilånet. Då får du en fast avbetalningsplan, som dessutom kan betalas automatiskt via autogiro.