Loanstep -Lån utan UC! Snabb utbetalning för privatlån!

 • Loanstep

 • UTAN UC!

  Loanstep

  Läs mer om Loanstep

 • Startavgift:712 kr
 • Eff.ränta:11 - 1025 %
 • Lägsta lånebelopp:3 000 kr
 • Högsta lånebelopp:5 000 kr
 • Löptid:14 dagar - 5 mån
 • Direktutbetalning:Ja

Loanstep erbjuder två typer av lån: ett litet snabblån och ett lite större långtidslån. Om du inte behöver låna mer än 5 000 kronor kan du faktiskt låna gratis med Loanstep i upp till 14 dagar. Om du behöver mer tid på dig kan du ändå få upp till 78 procent rabatt om du betalar av lånet snabbt.

Långtidslånet är för dig som vill låna mellan 15 000 och 50 000 kronor. Då får du även upp till 60 månader på dig att betala tillbaks lånet. På dessa större lån sätts räntan individuellt.

Små och stora snabblån

Egentligen är Loansteps bägge typer av lån snabblån, även om långtidslånen i mångt och mycket överlappar vanliga privatlån. Bägge lånen betalas ut i en klumpsumma, ofta samma dag.

Vilken av de två lånetyperna du bör välja beror helt enkelt på hur mycket du behöver låna:

 • Låna 3 000 eller 5 000 kronor: Löptid 150 dagar. Rabatt upp till 78 procent om du betalar tidigare.
 • Låna 15 000 till 50 000 kronor: Löptid mellan 6 och 60 månader. Räntan sätts individuellt.

Ett P2P-lån

Loanstep är del av företaget Savelend Sweden AB. Det är en av de första aktörerna inom så kallade P2P-lån i Sverige. Genom sin plattform matchar de investerare – både företag och privatpersoner – som vill låna ut sina pengar, med folk som vill låna. Loanstep är alltså Savelends ansikte utåt gentemot alla som söker efter snabblån. Savelend är en seriös satsning med långsiktiga ägare och ledarskap. Ursprungligen kommer företaget från Gävle men har ganska nyligen flyttat till Stockholm för att kunna möta den stora efterfrågan bättre.

Så mycket kostar Loansteps snabblån

Oavsett om du väljer det lilla eller stora lånet hos Loanstep är villkoren ganska typiska för snabblån. Årsräntan för det lilla lånet ligger för närvarande på 39 procent, vilket är högt, men rätt så typiskt för snabblån. Den nominella räntan för snabblån får aldrig vara mer än 40 procent över referensräntan. Loanstep ligger precis vid gränsen med andra ord. Förmedlingsavgiften är 712 kronor. Dessutom tillkommer en aviavgift på 60 kronor per månad.

Hur mycket kostar då snabblånet från Loanstep i praktiken? Låt oss börja med det positiva. Om du lånar 3 000 eller 5 000 kronor och betalar tillbaks hela lånet inom 14 dagar får du 100 procent rabatt på lånet. Med andra ord betalar du varken ränta eller avgifter. Du kan alltså låna helt gratis med Loanstep om du har mycket god disciplin och om du är helt säker på att du kan betala tillbaks skulden inom gratisperioden. Tänk bara på att om du behöver ta det större lånet på mellan 15 000 och 50 000 så går det inte att låna gratis.

Savelend definierar sina priser i termer av rabatter. Så här ser det ut för det lilla lånet – oavsett om du lånar 3 000 eller 5 000 kronor:

 • Betala tillbaks inom 14 dagar: 100 procent rabatt
 • Betala inom 30 dagar: 78 procent rabatt
 • Betala inom 60 dagar: 57 procent rabatt
 • Betala inom 90 dagar: 37 procent rabatt
 • Betala inom 120 dagar: 18 procent rabatt
 • Betala inom 150 dagar: 0 procent rabatt

Det låter fint. Ska vi vara kritiska är det egentligen inte fråga om någon rabatt, bortsett från möjligheten att låna gratis inom 14 dagar. Att det är gratis att låna i 14 dagar är utmärkt. Om du inte betalar inom 14 dagar är standarlöptiden 150 dagar, vilket motsvarar 5 månader.

Nu kommer vi till det intressanta. Enligt svensk lag har du rätt att betala tillbaks alla snabblån när du vill. Om du gör det betalar du bara ränta och avgifter för den period som du har skuld kvar att betala. Det Savelend har gjort är att man har räknat på hur mycket billigare snabblånet blir för dig om du betalar av det i förtid. Man har räknat på sparad ränta och avgifter. Om du betalar inom 30 dagar blir det alltså 78 procent billigare än om du har lånet under hela löptiden. Det är ingen ”rabatt” som Savelend ger dig utan det blir helt enkelt billigare eftersom du slipper betala den ränta och de avgifter som du annars hade fått betala.

Exempel på kostnad för Loansteps snabblån

Låt oss ta en titt på vad det kostar att låna 5 000 kronor hos Loanstep. Så mycket kostar lånet:

 • Återbetalning inom 14 dagar: Du betalar 5 0000 kronor. Kostnad 0 kronor
 • Återbetalning inom 30 dagar: Du betalar 6 361 kronor. Kostnad 1 361 kronor
 • Återbetalning inom 60 dagar: Du betalar 7 063 kronor. Kostnad 2 063 kronor
 • Återbetalning inom 90 dagar: Du betalar 7 731 kronor. Kostnad 2 731 kronor
 • Återbetalning inom 120 dagar: Du betalar 8 364 kronor. Kostnad 3 364 kronor
 • Återbetalning inom 150 dagar: Du betalar 8 961 kronor. Kostnad 3 961 kronor

Pengarna på kontot samma dag

Det går snabbt att få in pengarna på kontot när du lånar via Loanstep. För många P2P-lån tar det ett tag innan en låntagare kan matchas med en långivare. Med Loanstep finns det inget ”glapp”. Din ansökan behandlas så fort du skickat in den. I de allra flesta fall har du pengarna på kontot redan samma dag om du skickade in din ansökan innan klockan 12:00 på en vardag. Till skillnad från många andra snabblån har Loanstep inga begränsningar för vilka banker som man kan betala ut pengarna till samma dag. Det verkar som att Loanstep är anslutna till alla svenska storbanker, vilket gör att du snabbt kan få pengarna på ditt konto.

Ingen UC

För alla smålån (upp till 5 000 kronor) använder Loanstep Creditsafe för kreditupplysningen. Det innebär att om du bara behöver ett litet snabblån slipper du UC. Det är bra eftersom din kreditvärdighet inte påverkas. Ifall du behöver låna lite mer pengar görs kreditprövningen genom UC för att långivaren ska kunna göra en mer fullständig bedömning av dig som låntagare.

Grundkrav

Loanstep anger inte några grundkrav på sin hemsida. Man utgår från kreditupplysningen för att snabbt godkänna ansökningarna så fort de kommer in. Om någon inte automatiskt får godkänt genom kreditupplysningen gör man en individuell bedömning. I princip får alla som har en ordnad ekonomi sin ansökan godkänd. I övrigt gäller:

 • Du ska ha fyllt 18 år
 • Du får ha betalningsanmärkningar men i sådana fall görs en individuell prövning. Vanligtvis bör anmärkningen vara äldre än 12 månader för att ansökan ska bli godkänd.

Fördelar med Loanstep

 • Gratis snabblån inom 14 månader
 • Både små och lite större lån
 • ingen UC (för smålånen)
 • Stora lånebelopp (för de stora lånen): upp till 50 000 kronor
 • Betalningsanmärkningar godtas

Nackdelar med Loanstep

 • Hög uppläggningsavgift (om du inte betalar inom 14 dagar)
 • Dyra smålån jämfört med många konkurrenter

Så ansöker du om lån

 1. Besök Loanstep: Klicka dig vidare till Loansteps hemsida
 2. Klicka på ”Få låneerbjudande”
 3. Logga in med BankID eller Mobilt BankID
 4. Ange lånebelopp. För de större lånen får du även ange återbetalningstid.
 5. Ange dina personuppgifter
 6. Bekräfta: Loanstep återkommer snabbt med ett låneerbjudande. Bekräfta innan klockan 12:00 för att få pengarna samma dag.

Vårt omdöme om Loanstep

Vi har blandade känslor kring Loanstep. Möjligheten att låna upp till 5 000 kronor helt gratis i 14 dagar är fantastiskt bra. Det är inte många långivare som erbjuder ett gratis snabblån. Samtidigt vet vi att det är få människor som verkligen lyckas betala tillbaks lånet inom 14 dagar. Eftersom Loansteps lån är förhållandevis dyrt känns det lite som en fälla. Om du till exempel betalar tillbaks inom 3 månader får du betala nästan 55 procent i ränta under denna korta tid. Att då säga att kunden får 37 procent rabatt känns lite vilseledande. Som en jämförelse kostar ett dyrt kreditkort under samma period ca 5-10 procent i ränta.

Om du tar ett större lån finns chansen att få en lägre ränta eftersom den sätts individuellt. Om du redan nu vet att du inte kommer att kunna betala tillbaks lånet inom 14 dagar kan det därför vara värt att ansöka om det större lånet istället. Om du behöver 5 000 kronor kan du till exempel ansöka om 15 000 (vilket är gränsen för det större lånet) och sedan betala tillbaks 10 000 direkt. På så vis kan du troligtvis komma billigare undan.

Vi gillar företaget som ligger bakom Loanstep. Savelend är en seriös aktör inom finanssektorn. Däremot tycker vi att man nog behöver se över sin prismodell för snabblånen för att framstå som seriös rakt igenom.