FlexLimit -Lån utan UC! Snabb utbetalning för privatlån!

 • FlexLimit

 • UTAN UC!

  FlexLimit

  Läs mer om FlexLimit

 • Startavgift:380 kr
 • Eff.ränta:58,74% - 147,16%
 • Lägsta lånebelopp:3 000 kr
 • Högsta lånebelopp:20 000kr
 • Löptid:Minst 1 mån
 • Direktutbetalning:Ja

Flexlimit erbjuder kontokrediter mellan 3 000 och 20 000 kronor. Den stora fördelen med detta lån är att du kan betala tillbaks det i din egen takt. Om du vill låna mer pengar senare behöver du inte ansöka igen!

Med detta snabblån skaffar du dig en buffert som du kan använda när du behöver lite extra pengar. När du ansöker om ett snabblån kan du få pengarna inom 15 minuter om du har bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken.

Stor flexibilitet

FlexLimit är en långivare som genom moderbolaget C Finance AB funnits i Sverige ända sedan snabblånen och SMS-lånen dök upp 2006.

Den typ av snabblån som FlexLimit erbjuder är mycket populära på grund av sin stora flexibilitet. Det är ett snabblån som kallas för kreditkonto eller kontokredit. Det kan egentligen liknas med ett kreditkort men det finns inget plastkort kopplat till kontot. För att använda krediten loggar du in hos FlexLimit och för över pengarna till ditt bankkonto när du vill låna.

När du ska betala tillbaks lånet gör du omvänt – du sätter in pengarna på ditt konto hos FlexLimit. En stor fördel är att du kan betala tillbaks ditt lån i egen takt. Om du känner att du behöver ett par månader på dig innan du kan betala tillbaks snabblånet på allvar är det OK. Det enda du måste tänka på är att du måste betala tillbaks minst 10 procent av skulden varje månad eller minst 500 kronor (det värde som blir störst). Vi tycker det är mycket bättre jämfört med ”vanliga” snabblån där du är bunden till en viss återbetalningstakt.

Om du behöver låna mer pengar senare går det utmärkt. Då behöver du inte göra en ny ansökan och du måste inte genomgå en kreditupplysning igen. Låna, använd pengarna, betala tillbaks, låna igen. Ja, du förstår – som ett kreditkort ungefär.

Så mycket kostar FlexLimits snabblån

Du kan välja att låna mellan 3 000 och 20 000 kronor. Det finurliga här är att du inte alls behöver låna alla pengar som du ansöker om. Om du till exempel ansöker om 10 000 kronor i kredit betalar du ingen ränta förrän du har fört över pengarna till ditt bankkonto. Låt oss säga att du behöver låna 2 000 kronor för en oförutsedd utgift. Då för du bara över 2 000. Räntan räknas ut på de 2 000 kronor som du lånat och inte på de 10 000 som du har i kreditutrymme.

Det kostar 380 kronor i uppläggningsavgift när du skaffar ett snabblån hos FlexLimit. Detta är en engångsavgift. Du kan behålla krediten hur länge du vill och använda den som en säkerhet ifall det skulle uppstå behov i framtiden. Inga avgifter tillkommer när du inte använder krediten.

Om du tar ut pengar från din kontokredit får du betala 39 procent i ränta per år. Räntan innebär att snabblånet blir dyrt om du inte betalar tillbaks pengarna snabbt. När du lånat pengar tillkommer en aviavgift på 45 kronor per månad. Däremot finns det inga uttagsavgifter, vilket vi tycker är bra.

Exempel på vad snabblånet kostar

Det finns en mycket bra lånekalkylator på FlexLimits hemsida. Använd den för att bilda dig en uppfattning kring hur mycket det kostar. Här är ett räkneexempel:

 • Låna 3 000 kronor: Du betalar minimibeloppet varje månad. Totalt att betala: 4 288,85 kronor. Kostnad: 1 288,85 kr.
 • Låna 3 000 kronor: Du betalar 1 000 kronor varje månad. Totalt att betala: 3 784,21 kronor. Kostnad: 784,21 kronor.
 • Låna 10 000 kronor: Du betalar minimibeloppet varje månad. Totalt att betala: 15 364,24 kronor. Kostnad: 5 364,24 kronor.
 • Låna 10 000 kronor: Du betalar 1 000 kronor varje månad. Totalt att betala: 13 265,99 kronor. Kostnad: 3 265,99 kronor.
 • Låna 20 000 kronor: Du betalar minimibeloppet varje månad. Totalt att betala: 30 534,71 kronor. Kostnad: 10 534,71 kronor.
 • Låna 20 000 kronor: Du betalar 1 000 kronor varje månad. Totalt att betala: 25 378,42 kronor. Kostnad: 5 378,42 kronor.
 • Låna 20 000 kronor: Du betalar 3 000 kronor varje månad. Totalt att betala: 23 572,29 kronor. Kostnad: 3 572,29 kronor.

Som du ser blir det en radikal skillnad i kostnaden för snabblånet beroende på hur snabbt du betalar tillbaks det. Om du bara betalar minimibeloppet blir det ganska dyrt. Skyndar du på återbetalningen kostar det inte så mycket.

Lån utan UC

När du ansöker om ett snabblån hos FlexLimit gör de en kreditupplysning på dig. Det är precis samma rutin som för alla andra snabblån. FlexLimit erbjuder lån utan UC. Istället använder man med Creditsafe för sina kreditupplysningar. För dig som ska låna pengar är det bra eftersom det då inte syns på din kreditupplysning att du ansökt om ett lån. På så vis behåller du din kreditvärdighet.

Om du vill ha snabblån med betalningsanmärkningar går det tyvärr inte med FlexLimit. Ett av grundkraven är nämligen att du inte har några betalningsanmärkningar i din kreditupplysning. Om du är osäker på om du har en betalningsanmärkning kan du kontrollera det via din profil hos UC mot en mindre avgift. Vi vill samtidigt passa på att varna för att det i de flesta fall inte är lämpligt att ta ett nytt snabblån ifall du har betalningsanmärkningar. Då är det bättre att diskutera igenom din ekonomiska situation med kommunens rådgivare.

Generös kundtjänst – snabba utbetalningar

FlexLimit är en av de långivare för snabblån som har allra bäst kundtjänst. Den är nämligen öppen 7 dagar i veckan. På vardagar är kundtjänsten öppen mellan 08:00 och 21:00. Det innebär att du kan få ett snabblån utbetalt även på kvällar. Lördagar är det öppet mellan 10:00 och 17:00. Dessutom är det söndagsöppet mellan 13:00 och 16:00.

Det går snabbt att ansöka om ett lån på FlexLimits hemsida. Efter att du skickat in ansökan behandlar kundtjänsten den på en gång. Eftersom de har öppet på kvällar och helger kan du få ditt lån utbetalt även då. Om du behöver ha ditt lån riktigt snabbt kan du faktiskt ha pengarna på kontot redan inom 15 minuter oavsett om det är kväll eller helg. Det enda kravet är att ditt bankkonto då måste vara i Handelsbanken eller Nordea. Om du har konto i annan bank får du vänta till nästa bankdag ifall du ansökt på kvällen eller på helgen. Ansöker du på förmiddagen på en vardag får du säkert pengarna redan under eftermiddagen.

Grundkrav

 • Du ska ha fyllt 20 år
 • Vara yngre än 75 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Du måste ha svenskt bankkonto
 • Regelbunden inkomst (hur mycket spelar inte så stor roll)
 • Inga betalningsanmärkningar

Fördelar med FlexLimit

 • Flexibel kredit
 • Betala i egen takt
 • Låna igen utan ny ansökan
 • Kreditupplysning endast första gången du lånar
 • Ingen uttagsavgift

Nackdelar med FlexLimit

 • Uppläggningsavgift på 380 kronor
 • Aviavgift 45 kronor

Så ansöker du om lån hos FlexLimit

 1. Besök FlexLimit: Klicka dig vidare till FlexLimits hemsida.
 2. Välj belopp och klicka på ”ansök nu”
 3. Identifiera dig via din bank
 4. Ange dina personuppgifter
 5. Bekräfta: FlexLimit återkommer med ett svar inom 15 minuter. Pengarna kommer in på kontot efter att du har bekräftat.

Vårt omdöme om FlexLimit

Det känns tryggt att låna av en långivare som funnits på marknaden så länge. Snabblånet är mycket flexibelt, vilket vi uppskattar. Möjligheten att betala tillbaks i sin egen takt (bortsett från minimibeloppet) är bra. Vi gillar också möjligheten att kunna låna igen utan att skicka in en ny ansökan.

Samtidigt kan det bli dyrt om du inte betalar tillbaks lånet ganska snabbt. Det är upp till dig att bestämma. Om du klarar av att betala lite snabbare än vad du måste behöver det inte bli så dyrt. Om du inte klarar av det kan det vara bättre att välja ett vanligt snabblån med fast återbetalningsplan. Kostnaden för lånet är ganska normalt för ett snabblån. Ändå hade vi föredragit om uppläggningsavgiften hade varit något lägre. Till det positiva hör att det inte finns någon uttagsavgift.