Ferratum -Lån utan UC! Snabb utbetalning med BankID för privatlån!

 • Ferratum

 • UTAN UC!

 • Startavgift:0 kr
 • Eff.ränta:47,64%
 • Lägsta lånebelopp:1000 kr
 • Högsta lånebelopp:35 000 kr
 • Löptid:1 mån - 5 år
 • Direktutbetalning:Ja

Ferratum-En lånejätte som erbjuder lån utan UC

Ferratum är en av Europas största företag för snabblån. Bolaget närvarar på 22 marknader i Europa och har haft mer än 2 miljoner kunder sedan start. Ferratum tillhör pionjärerna inom SMS-lån och lanserade sitt första mikrolån 2005 (SMS-lån har funnits i Sverige sedan 2006). Ferratum är också en av de aktörer som erbjuder lån utan UC/Kreditupplysning.

Ferratum är en tungviktare i lånevärlden. Det är ett starkt varumärke med en relativt stor personalstyrka. Vi ser Ferratum som en av de mest trovärdiga och pålitliga aktörerna inom lånebranschen. Företagets planer är mycket långsiktiga, vilket är positivt för dig som konsument. Det är ett företag som tar sina kunder på allvar.

En flexibel kredit

Ferratums snabblån kallas för Ferratum Credit. Det är en ganska ny typ av lån som uppskattas av låntagarna på grund av sin flexibilitet. Denna typ av lån kallas även för kontokredit eller kreditkonto. Till skillnad från ett klassiskt SMS-lån har Ferratums lån ingen fast återbetalningsplan.

Den 16:e varje månad får du en faktura som ska betalas inom 13 dagar. Minsta belopp som du måste betala är 4 procent av utestående kredit eller minst 300 kronor (beroende på vilken summa som är högst) plus avgifter. Om du betalar mer blir lånet billigare eftersom det då blir mindre ränta och avgifter.

En annan skillnad mellan Ferratum Credit och ett vanligt SMS-lån är att du kan göra nya uttag när som helst. Om du kommer på att du behöver låna mer pengar efter att du börjat betala tillbaks lånet kan du själv göra en ny utbetalning till ditt bankkonto utan att ansöka om ett nytt lån. Så länge du betalar minimibeloppet varje månad och har kreditutrymme kvar att utnyttja kan du göra hur många uttag som helst.

Små och mellanstora lån

Ferratum passar om du vill låna allt från mycket små belopp till mellanstora summor. Det lägsta lånebeloppet är 1 000 kronor. Som mest kan du låna 35 000 kronor hos Ferratum. Hur stort lån du kommer att beviljas beror på din kreditvärdighet och betalningsförmåga. Ferratum gör nämligen alltid en individuell prövning i samband med ansökan.

Ofta godtas inte maxbeloppet på 35 000 kronor från första början. Efter att du har betalat tillbaks lånet under en period, vanligtvis under cirka 6 månader, brukar Ferratum erbjuda en högre kreditgräns. Då kan du alltså utöka krediten om du vill.

Så mycket kostar lånet

Hos Ferratum betalar du bara för den del av den beviljade krediten som du utnyttjar. Du kan ha en beviljad kredit på exempelvis 20 000 kronor men välja att enbart föra över 10 000 kronor till ditt bankkonto. Då betalar du bara ränta för 10 000 kronor.

Räntan hos Ferratum är 3,3 procent per månad. Du får göra hur många uttag som helst så länge det finns outnyttjat kreditutrymme kvar och det kostar inget att göra uttag. Ferratum har heller inga fakturaavgifter. Den effektiva årsräntan för lån hos Ferratum är 47,64 procent, oavsett hur mycket du lånar och hur lång återbetalningstiden är.

Om du väljer att enbart betala tillbaks minimibeloppet varje månad är den minsta återbetalningstiden 4 månader och den längsta återbetalningstiden 46 månader, beroende på hur mycket du lånar. Lånet blir billigare om du betalar ett större belopp varje månad. Självklart kan du betala tillbaks hela lånet på en gång när som helst.

Om vi antar att du lånar 10 000 kronor och betalar tillbaks hela lånet inom 12 månader då blir den totala summan att betala 12 145 kronor. Räntekostnaden är i detta fallet alltså 2 145 kronor.

Snabblån med betalningsanmärkningar

Ferratum profilerar sig som en långivare som gör det möjligt för de flesta att låna pengar. Om du råkar ha fått en eller flera betalningsanmärkningar går det bra att ta ett lån via Ferratum. Villkoren är att ingen betalningsanmärkning får vara nyare än 6 månader och man tolererar maximalt 6 betalningsanmärkningar. Om du har betalningsanmärkningar kan du ansöka om lån på upp till 30 000 kronor hos Ferratum.

Lån utan UC

När du lånar pengar med Ferratum görs inte någon kreditupplysning via UC. Istället görs kreditupplysningen via Creditsafe. Det kan vara bra utifall du inte vill att det ska synas på din UC att du har ansökt om ett snabblån. Din kreditvärdighet påverkas inte av att du ansöker om ett snabblån hos Ferratum.

Snabba utbetalningar på kvällar och helger

Ferratum är en av marknadens snabbaste aktörer. Ditt lån godkänn inom 10 minuter efter ansökan under kontorstid. Ferratum har öppet vardagar mellan 8:00 och 21:00 och på helger mellan 11:00 och 18:00. Så fort din ansökan godkänts betalas lånet ut. Det innebär att du kan få lån med utbetalning direkt på kvällar och helger med Ferratum. Ett villkor för att pengarna ska komma in på ditt bankkonto direkt är att du har samma bank som Ferratum. De banker som stöds för direktutbetalning är Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken.

Om du inte har någon av dessa banker får du pengarna på följande tider:d

 • Godkänd ansökan innan 9:00: Du har pengarna samma dag.
 • Godkänd ansökan mellan 09:00 och 13:00: Du får pengarna på förmiddagen nästa bankdag.
 • Godkänd ansökan efter klockan 13:00: Pengarna kommer in på kontot nästa bankdag på eftermiddagen.

Grundkrav

 • Du har fyllt 21 år
 • Deklarerad inkomst (Ferratum anger inte hur stor inkomst som krävs)
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inget skuldkonto hos Kronofogden

Fördelar med Ferratum

 • Betala tillbaks i egen takt (ett minimibelopp måste betalas varje månad)
 • Låna pengar igen utan ny ansökan eller kreditprövning
 • Snabb utbetalning efter cirka 10 minuter
 • Utbetalning på helger
 • Utbetalning på kvällar
 • Lätt att få lån
 • Lån utan UC
 • Upp till 6 betalningsanmärkningar godtas
 • Stort och välbeprövat företag
 • Betala bara ränta på utnyttjad kredit

Nackdelar med Ferratum

 • Kan bli dyrt om du bara betalar minimibeloppet varje månad
 • Dyrare än kreditkort

Så ansöker du om lån hos Ferratum

 1. Besök Ferratum: Klicka dig vidare till Ferratums hemsida.
 2. Ange belopp: Ange ett kreditbelopp mellan 1 000 och 35 000 kronor.
 3. Personuppgifter: Fyll i förnamn, efternamn, personnummer, mobilnummer och e-post.
 4. Identifiera dig: Bekräfta genom att identifiera dig med BankID, Mobilt BankID eller din Internetbank.
 5. Bekräftelse: Ferratum skickar dig ett SMS så snart ansökan godkänts. Vanligtvis tar det inte mer än 10 minuter på kontorstid.

Om du redan är kund hos Ferratum behöver du bara logga in och ansöka om ett nytt belopp direkt från ditt konto. Tänk på att du först måste betala tillbaks ditt lån för att kunna ansöka om ett nytt snabblån. Däremot erbjuder Ferratum vissa kunder att höja kreditgränsen efter ett antal månader.

Vårt omdöme om Ferratum

Ferratum är en stor och stabil aktör på lånemarknaden och med ett gott rykte. Kunderna verkar överlag vara mycket positivt inställda till denna långivare. Ferratum har som koncept att kunna erbjuda lån till i princip vem som helst som vill låna pengar. Villkoren för att bevilja lånen är generösa och det finns inte något exakt inkomstkrav angivet, annat än att man måste ha en inkomst.

Många uppskattar möjligheten att kunna låna trots betalningsanmärkningar. Ferratum använder heller inte UC för sina kreditupplysningar, vilket gör att kreditbetyget inte påverkas negativt av en ansökan. Utbetalningarna är snabba och man kan även få pengarna på kontot på helger och kvällar, vilket vi gillar.

Vi uppskattar också att avgiftsmodellen är enkel. En ränta på 3,3 procent per månad är förvisso inte billigt, men det är bra att det inte tillkommer några krångliga extraavgifter i form av fakturaavgift eller uttagsavgift.