Credway -Lån utan UC! Snabb utbetalning med BankID för privatlån!

 • Credway

 • UTAN UC!

 • Startavgift:0 kr
 • Eff.ränta:26%
 • Lägsta lånebelopp:1000 kr
 • Högsta lånebelopp:30 000 kr
 • Löptid:2 mån - 5 år
 • Direktutbetalning:Ja

Låna 1 000 kr till 30 000 kr utan UC hos Credway

Credway erbjuder kontokrediter från 1 000 till 30 000 kronor. Prissättningen är enkel och grundar sig enbart på ränta. Inga avgifter tillkommer. Dessutom tillämpar företaget en prisgaranti utifall du skulle hitta ett snabblån som är billigare. Det finns ingen återbetalningsplan utan istället betalar man ett minimibelopp varje månad.

Credway har erbjudit snabblån på den svenska marknaden sedan 2006 som en del av fintechbolaget Northmill. Sedan start har mer än 400 000 kunder fått lån genom Credway, vilket gör detta till en välbeprövad långivare.

Ta ut pengar när som helst

Credway erbjuder en form av lån som kallas för kontokredit eller kreditkonto. Det kan liknas vid ett kreditkort, men utan själva plastkortet. Istället loggar du in på ditt konto hos Credway för att föra över de pengar som du vill låna till ditt bankkonto. Det är praktiskt eftersom du inte behöver utnyttja hela krediten. Den ligger kvar och kan användas vid senare tillfälle.

Varje månad skickar Credway ut en avi med ett minimibelopp som måste betalas. Utöver detta är det fritt fram för dig att bestämma hur mycket du vill betala tillbaks. Ränta utgår bara för den del av krediten som utnyttjas. Detta innebär att du inte betalar något alls för krediten när du har betalat tillbaks hela lånet. Om du en vacker dag behöver låna igen är det bara att logga in och föra över pengar till ditt bankkonto. Då behövs ingen ny ansökan eller kreditprövning.

Från 1 000 till 30 000 kronor

Det går att ansöka om mycket små lån på 1 000 kronor upp till lån på 30 000 kronor. Det är ett ganska stort intervall som täcker de flestas lånebehov. Ofta används denna typ av lån som en reserv eller buffert som kan användas i nödfall eller när behovet uppstår. Då räcker det i de flesta fall med 30 000 kronor eller mindre.

I samband med ansökan görs en kreditupplysning via Creditsafe. Sedan fattar Credway ett beslut om hur stor kredit som ska beviljas. Om du har god kreditvärdighet beviljas med största sannolik hela det ansökta beloppet, även om du valt maxbeloppet. Annars kan det hända att du blir beviljad ett mindre belopp.

Så mycket kostar Credways kredit

Credway har en enkel prissättningsmodell som vi gillar. Eftersom Credway erbjuder en kontokredit betalar du ingenting så länge du inte utnyttjar krediten. När du tar ut pengar från ditt konto hos Credway utgår ränta från dag ett och till dess att du betalat tillbaks pengarna igen. Räntan är 2,17 procent per månad, vilket motsvarar en effektiv årsränta på drygt 29 procent.

Det fina med Credway är att det inte tillkommer några avgifter. Det finns ingen uppläggningsavgift, årsavgift eller aviavgift, vilket är bra tycker vi. På så vis kan du lätt räkna ut exakt hur mycket ditt lån kostar. Vi kan anta att du lånar 10 000 kronor och väljer att enbart betala minimibeloppet varje månad. Då tar det 41 månader att betala tillbaks lånet och den totala summan att betala blir 17 195 kronor. Kostnaden för detta lån blir alltså 7 195 kronor, vilket är mycket. Kostnaden minskar radikalt om du väljer att göra större insättningar varje månad. Om du istället till exempel betalar tillbaks 1 000 kronor på lånet varje månad är det återbetalt efter 12 månader till en kostnad av cirka 1 400 kronor. En stor skillnad.

Credway tillämpar prisgaranti på sina krediter. Om du hittar en kredit hos en annan långivare kommer Credway att kontra med att erbjuda ett lån som är 10 procent billigare. Haken är att detta bara gäller för lån mellan 1 000 och 30 000 kronor och med en återbetalningstid på 30, 60 eller 90 dagar. Prisgarantin gäller heller inte för bolån, P2P-lån, kreditkortsföretag, räntefria lån, tillfälliga erbjudanden och individuella räntesatser. Denna sistnämnda punkt vill vi understryka. Du kan nämligen kanske hitta ett billigare lån om du har en god kreditvärdighet ifall lånet du söker tillämpar individuell prissättning.

Betalningsanmärkningar kan godtas

Det står inte på Credways hemsida om de godtar betalningsanmärkningar eller inte. Det är tydligen inget man vill poängtera. Vi erfar att det visst kan vara möjligt att få lån hos Credway trots betalningsanmärkningar. När du ansöker om ett lån görs en individuell prövning som baseras på din kreditupplysning. Det kan hända att lånet beviljas trots betalningsanmärkningar om ekonomin i övrigt ser god ut. Dessutom kan chansen att din ansökan ska bli godkänd öka om du ansöker om ett mindre belopp. Tänk bara på att det kanske inte är en god idé att ansöka om ett lån om du har betalningsanmärkningar!

Lån utan UC

Vid ansökan görs alltid en kreditprövning. Credway använder Creditsafe istället för UC för att göra sina kreditprövningar. Det innebär att din kreditvärdighet behålls och att det inte syns på din UC att du ansökt om en kontokredit hos Credway.

Snabba utbetalningar på kvällar och helger

Något som vi gillar skarpt med Credway är deras generösa öppettider och möjlighet till utbetalning på kvällar och helger. Måndag till fredag är öppettiderna 07:00 till 21:00. På helgen är det öppet från 10:00 till 18:00. Detta innebär att din ansökan kan behandlas och beviljas under dessa tider och ditt lån kan betalas ut. Givetvis kan man ansöka om lån även utanför kontorstid, men då får man inte tillgång till pengarna förrän Credway öppnar igen.

Efter att lånet beviljats kan pengarna vara på kontot inom en timme efter att Credway beviljat lånet – även på kvällar och helger! Den enda förutsättningen är att du har bankkonto i Nordea, SEB, Swedbank eller Handelsbanken. Om du har bankkonto i en annan bank kan du ändå få pengarna samma dag om lånet beviljas innan klockan 13:30 och det är vardag. I annat fall kommer pengarna nästa bankdag.

Grundkrav

 • Det enda grundkrav som Credway anger är att du ska ha fyllt 18 år
 • Inkomst: individuell prövning (Credway anger inget fast belopp)

Fördelar med Credway

 • Flexibel kredit – låna flera gånger utan att göra ny ansökan eller kreditprövning
 • Ränta endast på utnyttjad kredit
 • Enkel prissättning
 • Betala tillbaks i den takt du själv bestämmer. Bara ett minimibelopp att betala varje månad
 • Utbetalning på kvällar och helger
 • Snabb utbetalning
 • Prisgaranti
 • Lån utan UC
 • Betalningsanmärkningar kan godtas
 • Långivare med lång erfarenhet

Nackdelar med Credway

 • Dyrare än en kontokredit som kopplas till lönekontot
 • Dyrare än de flesta vanliga kreditkort

Så ansöker du om lån hos Credway

 1. Besök Credway
 2. Ange belopp: Ange ett belopp mellan 1 000 och 30 000 kronor.
 3. Personuppgifter: Fyll i personnummer, förnamn, efternamn, mobilnummer och e-post. Dessutom behöver du ange månadsinkomst efter skatt, boendeform, boendekostnad, lånekostnad per månad (allt utom bolån), anställningsform och antal barn under 18 år.
 4. Identifiera dig: Bekräfta genom att identifiera dig med Mobilt BankID, Nordea personkonto eller manuell identifiering.
 5. Bekräftelse: Under kontorstid bekräftar Credway om lånet beviljats kort efter att du skickat in ansökan.

Tänk på att om du redan beviljats en kredit hos Credway som du har betalat tillbaks behövs ingen ny ansökan. Då räcker det att logga in på ditt konto och godkänna en överföring. Ingen ny kreditprövning görs.

Vårt omdöme om Credway

Credway har en enkel prissättning där det inte tillkommer några extra avgifter. Detta gillar vi. Vi tycker även att låneformen med en flexibel kredit som kan utnyttjas flera gånger är tilltalande. Det fungerar som en praktisk buffert som kan användas vid behov. När den inte används kostar den heller inget.

Prisgarantin är bra på papper, men de många villkoren gör att den blir svår att tillämpa i verkligheten. Om du har god kreditvärdighet kan du faktiskt hitta billigare alternativ genom att ansöka om ett snabblån som tillämpar individuell prissättning. För många som ansöker om snabblån är ändå Credways lån bland de billigaste och det är en långivare som vi gärna rekommenderar.